Have a sweet new year

Snart bär det av söderut och jag har inte packat än, typiskt mig.. Har för den delen inte städat klart heller men jag ska ta ett sista ryck innan jag däckar av utmattning. Lite (se mycket) jobbigt att vara vaken två nätter i rad.

Ifall jag inte hinner blogga mer innan 2007 blir till 2008 så vill jag passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år. Gör inget som jag inte skulle göra och lova inget du inte kan hålla! =)


commentbaby.com

Hårfager

Nyklippt. nyfärgad och nyplattad.

371616-69


How you doin? ;)


raggningsreplik.se



♦ Jag önskar jag vore skelögd så jag kunde se dubbelt av dig.

♦ Varför är du så kräsen när inte jag är det?

♦ Dina ögon lyser som hundballar i månskenet.

♦ Ta av dig trosorna, annars får du tyg i dej!

♦ Skulle du kunna be dina bröst att sluta stirra på mina ögon?

♦ Luktar den här näsduken kloroform?

♦ Tro inte att du kommer undan för att du är ful.

♦ Jag har ingen kräkreflex.

♦ Du kan få känna på mitt emaljöga.

♦ Är du lika rar som filformatet?

♦ Du anar inte hur sexig jag blir efter ett par öl.

♦ Ta av dig kläderna och lägg dig i sängen så ska du få se på Gandalf!

♦ 30 cm.

                     
                                           

Kändisfrilla

Hihi, ibland har jag himla kul om nätterna, allra helst när jag råkar ramla in på sidor som denna:
http://kandisfrissan.veckorevyn.com/

Man kanske borde byta till en kändisfrilla á la Beyoncé, Kelly Osbourne, Amy Winehouse eller Jennifer Aniston? Vad säger ni? =)

image63 image64 
image65 image66

hahaha..herre gud...
                    

Julhelgen

Ja då vad julen över i år igen. Hade en mysig julafton tillsammans med familjen, åt god mat och fick fina julklappar. 
Denna parfym fick jag av min söta syster ♥
image57

Fick många andra fina julklappar också, bland annat en lampa, raggsockor, påslakan, ljuslykta+ljus, mascara, vattenkokare och en massa mer.

På juldagen var det dags för släktträff hemma hos mina föräldrar, det var en massa folk (för många för att komma ihåg antalet) och vi svettades bra, det blev som en bastu inomhus men det va ändå jätteroligt. Det blir ju bara ungefär en gång om året vi ses allihopa samtidigt så det är en jättefin tradition tycker jag. Efter det var det dags för party med polarna, jag kom sent (som jag brukar göra) men hann ändå förfesta lite innan det var dags för krogen.

Annandagen var inte riktigt lika rolig. Jag började dagen med att åka ambulans till akuten pga smärta i bröstet/magen.. De togs en massa prover (har blåmärke på handen som bevis efter att sjuksköterskan stack fel när hon skulle ta blodprov) men de hittade såklart inget fel och det är lite jobbigt, men nu efter två dagar mår jag bra igen och är tacksam för det. Hoppas jag slipper uppleva det igen bara..

Idag har jag mest tagit det lugnt och bara tvättat lite. Det blir storstädning imorgon, ska iväg en sväng till päronen och sedan ska jag packa. På söndag bär det av mot skåne, ska bli skönt att äntligen få åka iväg =)
                                                                                       image61

Pastor eller pucko?

371616-55

Är äntligen klar med allt som har med skolan att göra för denna termin. Sista arbetet jag skrev handlade om homosexuella som adoptivföräldrar. Googlade på detta ämne och hittade en kristen församling vars pastor har väldigt provocerande och föråldrade åsikter om homoadoption (tycker jag iaf), bl.a kunde man läsa detta:

"Föräldrarna skall vara barnets förebilder. Ett onaturligt sexualliv är en dålig förebild. Det finns stor risk att barnet tar efter. Vidare är det inte ovanligt med homosexuella pedofiler. Förslaget om att låta homosexuella adoptera barn är dåligt genomtänkt. Man får olustkänslor bara av att tänka på det. Det är osunt och i högsta grad orättfärdigt. Jag ser det som en katastrof. Denna olustkänsla är inte homofobi utan en sund reaktion och det är massor av människor som känner det likadant men många vågar inte tala om det på grund av homomaffians framgångar i vårt land."

Det är alltså en pastor som har skrivit detta! Tror ni mig inte? Se själva på
http://www.crossnet.se/kyrkor/brobyggarna/217.homosexuell.adoption.html

Alltså allvarligt talat.. vi har kommit en bit in på 2000-talet, kärnfamiljen är inte norm längre och nya former av familjesammansättningar ökar hela tiden. Öppna ögonen för guds skull (ja, jag bryter mot det andra budordet..) och inse att en homosexuell är lika mycket människa som en heterosexuell. Spela roll vad man gör eller inte gör i sovrummet, vem man blir kär i eller väljer att spendera sitt liv med. Huvudsaken för mig är att man tar hand om sig själv och inte gör något som kan skada andra.

Suck..

371616-55

Välkommen till Stureplan

Jag får faktiskt ta och ta tillbaka det jag har sagt tidigare om att det är svårt att hitta en roligare kille än Rodney Carrington. Magnus Betnér är en svensk komiker med (enligt mig) en gnutta allvar i sina monologer.
Missa inte Magnus Betnér - Ingenting är heligt, ikväll kl 21.00 på kanal 5!


Tre saker som är tråkigare än Parmiddag:
1. Tvättstugan.
2. Berätta för barnen att man ska skilja sig.
3. Stureplan.
                          image56

Dagen idag

Hm.. varför tar alltid batterierna i kameran slut när man hittar något fint att ta kort på?

Idag har det varit en bra dag. Skrev klart sista arbetet i psykologi, skönt att det är över. Två arbeten kvar att skriva i religion nu och sedan är allt klart! Då ska jag ha jullov, bara umgås med folk, ha kul och sova lääänge på morgonen.

Var med mamsen och hälsade på moster en sväng, skönt att hon är hemma nu och får fira jul med familjen. Efter det handlade vi lite. Alltså inte en så händelserik dag, men bra ändå.

Har nyss tittat på Bonde söker fru, egentligen är det ju ganska nördigt men jag tycker att det är ett gulligt program. Jag har nog en liten förkärlek till landet och hur de lever livet där. Susanne som är en av bönderna i programmet har ju en egen hästgård, det skulle jag nog också kunna leva med. Har visserligen inte varit till stallet på några år men jag tror att det skulle vara en helt annan grej att ha egna hästar än att skumpa runt på ridskolan. Aja, är ändå tveksamt om jag någonsin kommer att flytta ut på landet, är ju lite kär i att bo i stan också =)

Nu ska jag ta och.. ja, vad ska jag göra?


 
Skönsång från Naturally 7 på tunnelbanan i Paris, taskig bildkvalité men ljudet
är det inget större fel på =)

VG

Jepp, fick VG i kursen Socialpsykiatri, nöjd  =)

Trött idag, andra natten i rad som jag har pluggat, men högen med skolarbeten som från början kändes omöjlig att röja undan har nu minskat avsevärt, ett par dagar till med duktigt pluggande så är det klart sedan.

Idag är det faktiskt soligt ute. Började fundera på hur länge sedan vi hade fint väder här och jag kommer knappt ihåg när det var solsken sist. Men idag skiner solen fint som sagt, är satans kallt ute ändå men det hör ju vintern till.

Drygt en vecka kvar nu till jul för er som inte vet det. Det ska bli mysigt med hela familjen samlad. Äta mammas goda mat, titta på Kalle i fem minuter innan man tröttnar och byta julklappar. Brukar inte se fram emot julen så mycket men i år ska det faktiskt bli kul, eller jag hoppas det i alla fall. På juldagen blir det party som vanligt, en liten fågel viskade i mitt öra att vi kommer bli en hel hög med folk på förfesten, roligt! =)

Nu ska jag kanske vara lite duktig och diska innan jag fortsätter med läsandet och skrivandet, eller så kanske jag ska ta en liten promenad i solskenet? Hm.. undrar vilket som låter mest lockande..

Såhär ser jag ut idag, älskar elefant-halsbandet från H&M.

image53  image54
 

Helgen som var

Har haft en bra helg med en hel del pluggande och lite fest. Igår blev det julbakning och party med brudarna, vi gjorde jättefina lussebullar och pepparkakor. Blev ju lite "oseriöst" efter ett tag med bakningen som ni kan se på den första bilden =)

image45

              





Idag har jag sovit halva dagen och ikväll har jag pluggat lite, får ju nästan ångest när jag tänker på det jag har kvar att göra, men jag tar en sak i taget och hoppas jag hinner klart med allt de närmsta dagarna.
Annars så händer det inte mycket, tankarna flyger iväg allt som oftast och det ska bli skönt att (förhoppningsvist) komma iväg över nyår. Kul att göra något annat än att vara hemma tycker jag.

Nu ska jag fortsätta skriva, kommer att bli en lång natt det här.
 

Att julpynta eller inte, det är frågan.

Idag är det onsdag, eller ja, i en timme till iaf.. Sjukt vad veckorna går fort nu, känns som att man knappt hinner blinka förens helgen kommer igen. Annars skulle jag inte klaga men nu har jag sådan press på mig med skolan att jag skulle behöva någon vecka till.. Men men, jag gör mitt bästa så får det bära eller brista, huvudsaken att jag gör det jag ska.

Idag har jag gjort mitt för världen när det gäller julpynt, alltså inte mycket. Tog fram min lilla gran och satte upp glitter på balkongräcket. Jag gillar visserligen julpynt och sådant men det är ju så drygt om man har en massa som ska plockas undan sedan när januari kommer igen.. Ha en massa julpynt eller städa, valet är inte så svårt för mig.



Här har du något att fördriva tiden med, roligare kille med ett charmigare leende får man leta efter:


Söndagsångest

Yes! Nu vet jag vad jag ska ha på mig på jul och nyår. Alltid annars är jag ute i sista minuten och letar efter något men inte denna gång! Hittade klänningen på Lindex, lite otippat men jag är supernöjd.



Nu är det bara skor som fattas men jag tror min plånbok börjar skälla på mig snart om jag gör av med mer pengar.. Blir nog att skippa köpa nya skor, fast pumpsen från Bronx är ju så fina.. Aja, man kan inte få allt jämt.




Idag är det söndag och det märks. Samma sak om och om igen på tv och man ser inte en kotte som är utomhus.. Ska inte klaga på att folk inte går ut egentligen, jag har ju inte kommit längre än till balkongen så jag är inte bättre själv.

Annars så händer det inte mycket, har lyssnat på musik och pillat på datorn mest hela kvällen. Lyssnar på Hallelujah av Jeff Buckley nu, bra låt. 
Vet vad jag borde göra men jag har ingen ork, det är ju ändå måndag imorgon och då måste jag sätta igång. Så jag spar "måstena" tills dess.

Ha det!

Ps. Lycka till imorgon M L, finns hos dig i tankarna.


Idol och idioter

Igår tittade jag och Y på idolfinalen och drack vin, det var väldans trevligt. Lite otippat att Marie skulle vinna tyckte jag men för min del spelade det inte så stor roll egentligen, Amanda får nog skivkontrakt ändå skulle jag tro.
Blev en snabb sväng på "krogen" också, hann dansa ett par låtar innan de stängde. Efter det hem till Y igen, blev lite smått (se väldigt) förbannad på en viss person men han är inte värd att bry sig om egentligen, onödigt bara att slänga ur sig en massa påståenden som inte är sanna. T.ex. att han är en bättre människa för att han anser sig ha ett "bättre" jobb än vad jag har.. Aja, folk och fasoner..

image40
Lekte lite i photoshop



Idag har jag bara tagit det lugnt, många repriser att se på tv och en skön soffa att slappa i. Är rätt nöjd med det måste jag säga, jag måste inte vara ute och springa både fredag och lördag.. Börjar jag bli gammal kanske? usch, måste kolla efter gråa hårstån..
Skämt åtsido, det är faktiskt skönt att bara vara hemma ibland utan en massa måsten, "tog ledigt" från pluggandet idag också.. det behövs nog för att jag ska orka med slutspurten.

Jahapp, nu ska jag återgå till zappandet.

Ha en trevlig lördag!

Kärlek och sorg

Det finns människor som är helt underbara som man önskar skulle finnas här för evigt, en av dem är M L. Jag vet att du har det svårt nu, jag vet att jag inte kan förstå hur det känns. Men jag vet att jag finns här för dig, tänker på dig och gör allt i min makt för att du skall få det lyckliga liv som du så väl förtjänar.

Nu blev det lite väl privat här kan man tycka, men jag vill påpeka vikten av att uppskatta de nära och kära man har. Man kan aldrig veta när olyckan slår till och de är borta, och därför måste jag säga att ta vara på de tillfällen ni har tillsammans. Skapa minnen tillsammans som kommer att bli så oerhört viktiga sedan när det inte finns någon möjlighet att skapa nya.

Sorg upplever alla människor någon gång i livet men det är viktigt att fortsätta leva och se till dem man fortfarande har kvar, som finns där när det stormar, när man strular till det men som man vet aldrig skulle svika.

                                                                          image39


Sfi, film och gnälltanter

Dagen började med att jag var två minuter sen till skolan, skulle ha religion, och då hade hela klassen redan hunnit iväg på "hemligt" studiebesök.. Som tur var visste receptionisten vart de skulle så det var bara att ta apostlahästarna och pinna iväg.. Iaf så var studiebesöket på sfi (svenska för invandrare) och det var rätt så kul. Vi pratade om olika religioner och traditioner, en del av deltagarna i sfi har bara varit i Sverige i några månader så det var svårt att göra sig förstådd/förstå ibland, men med lite kroppsspråk och nybörjartolkningar så gick det bra tillslut. 

När jag kom hem så var jag faktiskt lite duktig, skrev klart ett arbete om värdekonflikter. Egentligen ingen större ansträngning nu när jag är klar men man sätter ju upp så många hinder för sig själv innan man börjar att läsa och skriva, så processen blir dubbelt så lång och svår än vad den borde vara.
 
image36  image37
Pluggar duktigt                                                  Hade varit trevligt med en förvarning..


Efter det blev det film och pizza med A, såg den nya versionen av "The hitcher", rätt okej faktiskt. Jag hoppade till både en och hundra gånger, är ju av det lättskrämda slaget så det krävs inte så mycket för att jag ska bli mörkrädd. Har inte sett några spöken inatt iaf som tur är, men lite knepigt med min balkongdörr som helt plötsligt ikväll har slutat gnissla när man öppnar och stänger, och taklampan som får för sig att börja blinka ibland.. Ja, jag vet, jag är paranoid..

 



Imorgon, eller idag är det ju (inte sovit som vanligt).. snarare om ca 2 timmar så är det föreläsnings-dags igen. Den här gången ett sådant där underbart 3-timmarspass, usch.. Ska ha gnälltanten, gör ju inte saken bättre..

Efter det ska jag vara duktig igen och plugga, har skrivit upp allt jag har kvar att göra innan terminen är slut på min väggkalender, det ser inte kul ut.. Har fullspäckat så gott som varje dag fram till jul, MEN jag ger inte upp, det är jag för envis för..

Idag är jag snäll

Idag var det dags att åka till Gävle igen för redovisning i socialpsykiatri. Höll på att få psykbryt när jag såg en kille med ankellång skinnkappa på bussen, ni vet hur Batman-låten går va? Nanananananananananana BATMAN!
Den hade jag i huvet hela tiden.

Själva redovisningen gick hyfsat förutom att jag var sist ut och skulle börja redovisa när vi redan hade dragit över tiden ett par minuter.. Så det var bara att skynda igenom allt med samma hastighet som hackspetten i Kalle Ankas julafton kacklar.

Y och jag flummade runt i "storstaden" som vanligt efter vi hade slutat, självklart blev det fika på det vanliga stället, killen i kassan börjar nog känna igen oss där nu och han tyckte att jag var generös som sa åt honom att han kunde behålla kvittot.. Ja, sa jag, jag är snäll idag. Men vad sjutton, har man hittat ett ställe man gillar så bryr jag mig inte om att bli kallad stammis..

371616-31 371616-32
Y sitter fint                                                                                    Jag tappar rödlök på golvet




Bussresan hem var ett enda virrvarr av kodord och sms:ande för att inte avslöja för vår medpassagerare att vi pratade om just honom (fjortisvarning). Lyckan var gjord när Y kom på vad han hette, fast det spelar ingen roll.. Han är för ung ;)

371616-33 371616-34  
Y består av 2 meter ben och 1 cm överkropp ;)                  Nej, jag är inte trött.. inte alls...



I eftermiddag kom mamsen över på kaffe, det var trevligt trots en del mindre bra nyheter men jag ger inte upp, hoppet är det sista som sviker sägs det ju.. Tänker på dig M L!

Nu ska jag äta nått, eller kanske sova.. båda låter ungefär lika lockande.. Men åh, det är ju en massa bra på tv ikväll.. Aja, springer och gör en macka sedan blir det tv:n och SEDAN blir det sova.

Trök..

Idag är det en sådan här typisk dag med tråkigt väder, repriser på tv och resultatet av det; en uttråkad Ida.. Bildbevis här nedan!

   

Borde ju plugga men vart ska man hitta motivationen till det? Har redovisning av fältstudie i socialpsykiatri imorgon så det ska jag i alla fall göra klart..
Men sedan då? Nej du, jag behöver en spark i baken. Någon frivillig?

RSS 2.0