Buuu

Nu har jag precis skrivit klart hälfen av uppgiften om hospicevårdens rörelse. Aj mitt finger säger jag bara, har fått en grop som liknar en krater på pekfingret av den jäkla pennan.. Menmen, skönt att hälften är gjort så slipper jag stressa med det på måndag, för i helgen tänker jag vara ledig. Åker till El Stockholmo på lördag och då tänker jag inte tänka en sekund på skolan.

Annars så har det varit rätt så lungt de senaste dagarna, har ju bott i päronens hus och det har varit skönt med utrymmet men såklart så blir jag mörkrädd var och varannan kväll.
Jag är som en vakthund som måste ha koll på alla husets rum så att det inte gömmer sig någon inbrottstjuv eller massmördare någonstans. Än så länge har jag klarat mig men man vet ju aldrig, Jason kanske kommer och knackar mig på axeln snart eller ligger under sängen sedan när jag ska sova.. usch, får kalla kårar av tanken..

image109

Nu ska jag tända lite lampor här känner jag. Va fan skulle jag börja tänka på skräckfilmer för?


935 lögner

Jag säger då det, man kan ju undra vad som försigår i huvudet på världens makthavare ibland, den här gången är det Bush & co som står för "underhållningen". 

På DNs hemsida kan man ikväll läsa följande: 


"USA:s politiska ledning ljög hämningslöst under upptakten till kriget i Irak. Före invasionen i mars 2003 uttalades 935 lögner om läget i landet, slår en ny studie fast.

President George W Bush och vicepresident Dick Cheney är bland de åtta toppnamn som uppges ha gjort sig skyldiga till upprepade falska påståenden om Iraks innehav av massförstörelsevapen eller om landets band till terrornätverket al-Qaida.

Studien har gjorts av Center for Public Integrity, en Washingtonbaserad organisation som i allmänhetens tjänst bevakar maktpersoner och -institutioner.

Den senaste undersökningen ger anledning att ifrågasätta regeringsföreträdares försäkringar om att de "bara var ovetande offer för dålig underrättelseverksamhet", skriver centret.
Lögnaktiga påståenden gjordes vid minst 532 tillfällen med början efter terrordåden i USA den 11 september 2001, enligt rapporten.

De trappades upp avsevärt i augusti 2002, då kongressen övervägde en krigsresolution, och i början av 2003 när invasionen närmade sig.
Bush själv var mest lögnaktig: 260 gånger påstod han något som inte var sant om Irak.

Utöver Bush och Cheney omfattar studien sex tidigare regeringsföreträdare: utrikesminister Colin Powell, säkerhetsrådgivare Condoleezza Rice, försvarsminister Donald Rumsfeld, vice försvarsminister Paul Wolfowitz och de båda pressekreterarna i Vita huset Ari Fleischer och Scott McClellan."

image108


Pyssel

Kunde inte sova igår så jag hade en pyssel-natt här för mig själv. Gjorde klart lite som jag hade påbörjat tidigare och en hel del nytt. Resultatet blev tre väskor, två necessärer och muffins med hallon och choklad, mums :)

                 

Hemma igen..

         image102

Det gick bra i skolan, psykologiföreläsningen var mest repetition från förra kursen så det var inget nytt att komma ihåg direkt. Sedan på religionen såg vi filmen "Så som i himelen", har redan sett den några gånger så jag och ylvisen fick gå tidigare, skönt =) Så nu är det helg igen då, ska slappa en timme till och sedan ut i dimman igen..


Mamsens presenter!

   

Kom ju på att jag skulle visa vad mamsen fick i födelsedagspresent av mig.
Första bilden är salt&peppar-kar, andra är en pensel (min mamma är en jäkel på att måla!), den tredje ska egentligen föreställa ett par örhängen men jag glömde ta bild på dem, iaf så är det den färgen stenen i örhängena har, den fjärde är ett internt skämt. Mamma skojade förut om att hon skulle ha haft en gris i kylen som grymtade så fort hon öppnade dörren.. Nu har hon en alltså =)

Tjipp!

jada, jada..

Jaha, då var det morgon igen då. Var jättetrött igår kväll, gick och la mig tidigt till och med.. Men nej, då gick det inte att somna såklart.
Har legat och glott på MTV halva natten typ, visste ni att de spelade Britney-låtar fyra gången på en timme typ? Nog finns det tillräckligt med musik att man inte ens behöver spela samma låt två gången på en natt.. Fast det är klart, hade jag tyckt att Brittan är jättebra så hade jag kanske inte brytt mig.
Anyway, bästa låten just nu är Bleeding Love av Leona Lewis och Misery Business av Paramore. Lite kontrast låtarna emellan kan man tycka, men vad sjutton, min smak är som baken (dvs delad). Lite skillnad på deras "image" också.. ;)

    image97      image98


Min snälla syster har skänkt ett bidrag till min för tillfället fattiga (skyller på tv-avgiften) kassa för att jag ska kunna köpa gymkort, så nu finns det inga ursäkter längre. Det blir bara att damma av gympaskorna och träningskläderna och se glad ut =)

image99


 
Idag har jag en hel del att stå i, först tre timmars föreläsning i psykologi på den ena skolan och sedan iväg till den andra för lektion i religion, men så vitt jag vet ska vi bara se film på den lektionen, det vore ju ett skönt avslut på skolveckan!
Efter det hem och packa i ordning lite kläder och sådant, ner på stan och fixa med några ärenden + köpa gymkortet. Sedan hem till päronens hus och efter det eventuellt träffa polare.. Ska försöka klämma in lite plugg där emellan också, får se hur det går med det.

Fick föresten sms från mamsen tidigare att de var framme vid hotellet i Kap Verde, lyx! =)

          image100


 
 

TV-avgift..

Jahapp, nu har den kommit igen den sabla fakturan för TV-avgiften.. 510 kr till "public service", vadå service? Har jag bett om det kanske? Jag skippar gärna Svt, SR och UR om jag slipper betala 2032 kr om året.. Suck.. Inte nog med att jag till största del lever på studielån som så småning om ska betalas tillbaka, jag måste alltså betala TV-avgift med pengar som jag har lånat! Suck igen..

Tänk om jag som en (typ) vuxen medborgare i detta land någon gång kunde få bestämma vad jag lägger mina pengar på, vilken "service" jag vill ha? Visst, det finns många i detta avlånga land som tjänar så de har råd att betala skiten plus lite annat men alla de andra då? De som precis har råd att handla mat eller blöjor till ungen efter att de "vanliga" räkningarna är betalda?

Om jag fick välja (men det kommer ju knappast att hända) så skulle jag 510 gånger hellre ge pengarna till välgörenhet eller något i den stilen, för där känns det ändå som att det gör någon riktig nytta. Det är människor som dör av svält, som inte får gå i skolan, som tvingas till prostitution osv men det är inte där man ska lägga sina pengar, å nej, utan vart ska dom gå? Jo till tv-jä*la-avgiften. Det låter ju rätt, eller hur?

AAAAh! Nej, jag är inte arg, jag är skitarg.

image91



Full rulle

Uppe med tuppen idag, ska snart hem till mamsen på fika, kusin M kommer också! =) Efter det ska jag till skolan som vanligt och senare på kvällen hem till päronen igen. Vi ska fira mamsen lite eftersom de åker utomlands imorgon när hon egentligen fyller år. Två veckor i Kap Verde, nej jag är inte alls avis... Men å andra sidan så får jag låna huset när de är borta och det är inte fy skam det heller, skönt med lite mer utrymme..

image90
Paket till födelsedagsbarnet.. Kan ju inte visa vad som är i, inte än iaf.. =)

Grattis i förskott mamma!

Jaha

Är det tacken det? Igår skrubbade jag ansiktet, grejade med ansiktsmask och en massa annat kladd..Vad får man för det? Jo, en stor jä*la röd finne på hakan... aaaah!

Jäkla tur att jag har den här:

image89

Jäkla tur ja...

Shopping

Det blev rea-shopping med mamsen i helgen som jag nämnde i något tidigare inlägg. Stövlarna som jag tänkte köpa fanns såklart inte kvar så jag köpte ett annat par (eller fyra) istället.
Kom hem med bl.a dessa:



Och lite annat:




+ lite till..  Någon som vill fylla på min plånbok? 

I-landsproblem..


♦ När din garderob är för liten så du inte vet var du ska lägga alla dina kläder.

♦ När det är för lite lim på post-it lapparna och de inte fäster.

♦ När det går mer än ett bra program på TV samtidigt och du inte vet vilket du ska se.

♦ När du måste vänta en stund innan det kommer varmvatten i kranen och du har bråttom.

♦ När det tar 1 minut för datorn att starta och du måste kolla mailen.

♦ När man måste sitta brevid någon på bussen, tänk om man blir sjuk..

♦ När rulltrappan bara leder uppåt och du måste använda benen och ta trappan för att komma ner.

♦ När det är reklamavbrott på alla kanaler samtidigt och du har tråkigt.

♦ När det spelas samma låt på radion för ofta och du inte orkar byta kanal.

♦ När du missar bussen och måste vänta 10 minuter på nästa.


Och det värsta av allt:


♦ När du har tvättat kläder och det fattas en strumpa...

image85


Rea!

Har rotat runt på Ellos rea nu och beställt lite kläder, behövde någon ny topp och nya jeans och det hittade jag, plus ett par klänningar (och lite till). Åh vad jag vill ha sommar och värme nu så man slipper ha en massa kläder på sig. Då är det bara att sätta på sig en klänning och ett par sandaler.. längtar..

image83
1. Tunika 89 kr.
2. Top 39 kr.
3. Top 74,50 kr.
4. Jeans 125 kr.
5. Tunika 99 kr.
6. Klänning 99 kr.
7. Klänning 125 kr.



Imorgon ska jag och mamsen kika på skor. Behöver verkligen ett par nya stövlar nu igen, det är samma gamla visa med de jag har nu att klacken slits ner. Visserligen tänkte jag klacka om dem men jag behöver ändå ett par nya tills det är gjort.
Kanske blir det de här:

image84


Sedan ska jag kika lite på Gina Tricot också, kanske finns något fint där samt fixa lite med hemligheter till Ylvan ;)



Annars så var jag till skolan idag igen, introduktion på kurserna Geriatrik och Psykologi B. Det tog en timme typ och sedan hem igen. Kan tycka att det är lite onödigt att gå till skolan för något som skulle kunna skötas via mailen, vi ska ju bara få schema för lektionerna.. Men aja, det är ju inte jag som bestämmer, jag är ju bara elev..

Ikväll ser det ut att bli lugnt här, ska ju fira Ylva imorgon och det räcker bra med fest en dag. Verkar bli rätt mycket folk och det är kul =)

Just ja, kollade på "Employee of the month" igår och det var som jag befarade, Jessica Simpson är enligt mig ingen bra skådis. Det var mest stora urringningar, blekta tänder och plutande med läpparna.. Filmen i sig var inte direkt någon höjdare heller, lutar mer åt en familjefilm som passar en yngre åldersgrupp skulle jag säga. Menmen, jag behöver ju inte se den igen.. =)

Nu måste jag fixa lite mat här, magen skriker åt mig att jag inte sköter mitt jobb..

Grå torsdag

Seg dag idag. Var till skolan på introduktion i webbdesign samt religion B. Höll på att bryta nacken av mig både på vägen dit och hem, sabla halka. Jag gjorde en riktigt snygg "piruett" utanför skolan, hoppas att de fick sig ett gott skratt..

Kom hem vid lunch igen och sedan dess har jag mest suttit och grubblat över allt och inget. T.ex. varför det ska bli så himla hög volym så fort det blir reklam på tv, irriterande.. Eller varför mina grannar beter sig som att de bor ensamma i ett hus ute på landet, klamp klamp klamp.. Kanske är min pms som talar? Ja, jag vet inte..

Usch vad grått det kan vara, men va sjutton, det är bara att se saker från den ljusa sidan; Jag har tak över huvudet, mat i kylskåpet, vänner och familj som jag älskar, varma sockor på fötterna och pengar på kontot. Så, nu känns det bättre =)

Tror att jag ska se på film lite senare, köpte Cosmopolitan (tidningen alltså) och fick med filmen "Employee of the month", hoppas den är bra. Lite skeptiskt mot Jessica Simpson som skådis men man får ju ge det en chans iaf. Popcorn har jag köpt också, blir en riktig myskväll i soffan.

Jag börjar lite smått misstänka att Ylvas katt är en robot, kolla själva... ;)

image90

Ylva 22 år!

371616-93

"Jag har alltid tyckt att det fina med vänskap är att man inte behöver förklara någonting"
har Katherine Mansfield en gång sagt och det tycker jag stämmer bra in på våran vänskap.
Jag hoppas du har en trevlig födelsedag gumman, på lördag kommer jag med presenter! =)

Årslista 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Reste utomlands med systra mi i början på året och var sommarledig i fyra veckor för första gången på fyra år.


2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år?

Inga löften, snarare nya mål. T.ex att plugga klart på komvux, och det är ju snart avklarat.


3. Dog någon som stod dig nära?

Ingen som stod mig nära men en barndomskamrat blev ängel.


4. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Två av mina kusiner blev föräldrar =)


5. Vilka länder besökte du?

Kanarieöarna.


6. Är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008?

Hm.. ja det skulle vara mer motivation då och en större lägenhet.


7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför?
Har minne som en guldfisk så något datum kommer jag inte på. Finns många trevliga minnen jag

kommer att bära med mig in i det nya året.

8. Vad var din största framgång i år?

Mina betyg för höstterminens kurser.


9. Största misstaget?

Borde ha gett vissa människor en andra chans.. Men ja, ingen är perfekt.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jo, plingplongtaxi till plåstersjukan en gång pga smärta som jag inte vet var den kom ifrån.


11. Bästa köpet?

Kameran och stövlarna från torrid.
 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom hyra och sådant så skulle jag säga kläder.


15. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja mycket, speciellt min familj och vänner. Blir alltid glad när jag tänker på vilka underbara
människor jag har runt mig.


16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007?
Big girls don't cry (Fergie), Clothes off (Gym class heroes), If i just lay here (Snow patrol), Umbrella (Rhianna) plus en massa andra.

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare skulle jag nog säga, fast det har gått mycket upp och ner.


18. Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat och umgåtts med familjen.


19. Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig för saker jag inte styr över.


20. Hur tillbringade du julen?

Med familjen, vi planerade nästa jul som kommer att firas i Thailand =)


22. Blev du kär i år?

På sätt och vis..


23. Hur många one night stands?

Min ensak.


24. Favoritprogram på TV?

Greys anatomy, Ugly Betty, Idol, Bonde söker fru, Parlamentet m.fl.


25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nej, hata är ett starkt ord.


26. Bästa boken du läste i år?

Oj, svårt.. Det får bli Mias hemlighet av Maria Eriksson.


27. Största musikaliska upptäckten?

Chris Daughtry, snygg är han och en duktig sångare.


28. Något du önskade dig och fick?

Ja, fick det jag önskade mig både när jag fyllde och på julafton. Samt en mycket fin tavla som min mamma har målat.


29. Något du önskade dig men inte fick?

Ja, men det är inget man kan köpa för pengar..


30. Årets bästa film?

Usch vad svårt, har sett så många.. Underbar och älskad av alla var rätt så rolig, men det finns säkert någon annan jag tyckte var bättre (skyller på minnet igen..)


31. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?

Fyllde hela 21 år den 26:e mars. Hade riktigt tårkalas hemma i min lägenhet med familj och släkt, alla instoppade på en yta av 30 kvadrat, trångt men roligt =) Sedan blev det fest men polarna, bubbelvin, mojitos och frågesport.


33. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?

Började året med jeans som vanligt men övergick sedan till att använda mer kjolar och klänningar. Vågade lite mer.

34. Vad fick dig att må bra?
Min familj och vännerna, glad att jag har dem. Resan med syrran gjorde gott samt veckan i dalarna med P.


35. Vilken kändis var du mest sugen på?

Hm.. Vin Diesel är given, men det finns nog fler som skulle kunna platsa på listan.


36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?

Klimatfrågan och vårdpolitik i största allmänhet.


37. Vem saknade du?

Alla nära och kära som inte finns kvar i livet.


38. De bästa nya människorna du träffade?

Det hanns med en hel del långa och korta möten med nya människor, alla hade något att tillföra.

39. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Slappna av! Jorden går inte under pga mina misstag.

Blandade bilder från året som gått:

    

   

   


I'm Back!

Bloggen har fått vila nu ett tag men nu ska jag komma igång igen. Nyårshelgen var trevlig, mådde som jag förtjänade dagen efter men jag ska inte klaga. Vi hade roligt, åt god mat och drack gott vin.

Nu är jag hemma igen och imorgon börjar allvaret.. Sista terminen nu sedan kommer inte jag sätta min fot på komvux på ett bra tag (förhoppningsvist aldrig). Det är inget större fel på komvux men jag vill så gärna gå vidare nu och börja läsa på högskola. Undrar var jag hamnar någonstans, spännande =)

Idag har det varit en rätt knepig dag, träffade en människa som jag inte har sett på 1,5 år. Det gick bra iaf, det är jag glad över.. Drömmer mig bort lite och gamla minnen ploppar upp i hjärnan.. En del bra och andra mindre bra. Huvudsaken är ju att det mesta har ordnat upp sig och att vi båda har lappat ihop våra liv så gott det går.

Nu sitter jag här och oroar mig lite över att börja plugga igen, jag hoppas att motivationen håller i sig terminen ut så det inte blir som den förra. Är inte kul att sitta veckorna innan terminen är slut och försöka göra klart allt man borde ha gjort för länge sedan, men jag ska göra mitt bästa nu och ta mig själv i kragen. Börjar bli lite smått nervös inför högskoleprovet också, har fått en massa tips på hur jag ska förbereda mig men det är ändå svårt att blir riktigt klok på det där provet.. Håll tummarna för mig =)


Utgång i lördags:

 

God fortsättning!

RSS 2.0