Aj aj aj..

Åh vad skönt det är med mensvärk, ni skulle bara veta hur underbart det är när det känns som om någon drar i tarmarna samtidigt som man får en spark i skrevet, finns inget bättre!

Idag har det varit en låååång dag. Började kl 8 med diskussion i geografi som handlade om klimatförändringar, gick rätt hyfsat.. Sedan var det dags för föreläsning i samma ämne, höll på och somna femtioelva gånger typ. Efter det blev det lunch med partikamrater och sedan studiebesök på ivik (Individuella programmets introduktionskurser för invandrare). Det var roligt och intressant, träffade många trevliga människor med stora hjärtan.

Nu ikväll var det tvätt som stod på schemat, tråkigt ja men föredrar ju att ha rena kläder på mig.. Vill man vara fin får man lida pin heter det ju.
Nu ska jag ta mig i kragen strax och plugga till skrivningen i socialpsykiatri vi ska ha imorgon.
Smart att plugga dagen innan? Njae, inte direkt men vad ska man göra när man inte har någon framförhållning..


                               image27


Julklappar och misshandel

Igår blev det julklappsshopping för hela slanten. Känns skönt att det blev av så pass tidigt i år, istället för dagarna innan som det brukar bli. Köpte även en, eller tre, julklappar till mig själv. Det blev en kjol, en klänning och ett halsband. Måste ju vara fin sen i jul och på nyårsafton (jaja, dessa ursäkter..)

Annars är det skola som gäller som vanligt, har diskussion imorgon i geografi men fattar knappt vad det är vi ska diskutera. Den läraren verkar tro att vi är experter på klimatfrågor allihopa.. Sedan har vi skrivning i socialpsykiatri på fredag, det ämnet är iaf mer intressant än geografi men förstår ändå inte varför de måste göra en skrivning på hela kursen.. Det blir att ta tjuren vid hornen och plugga duktigt.

Såg reprisen av Carin 21:30 häromdagen. Denna gång handlade det om människor som blir misshandlade av sin partner. Unni Drougge var med och berättade om sin nya bok där hon skriver om hur hon levde med en man som misshandlade henne. Denna man var/är agent åt flera kända författare. En del av dessa författare har beslutat att inte ha honom som sin agent längre efter att han blev dömd för att ha misshandlat Unni. MEN en av dessa, närmare bestämt Jan Guillou tyckte inte att han behövde byta agent. Detta med motiveringen att agenten inte är kvinnomisshandlare trots att han blev dömd för detta, samt anser Guillou att allt Unni skriver i sin bok är lögn.
Sånt här gör mig förbannad. Vem är karln att bedöma hurvida Unni blev misshandlad eller inte?
Och så pass bör man ju lita på rättssystemet att den dom agenten fick var riktigt.
Unni sa efter att ha hört Guillous kommentar att det är beviset på att han helt har tappat verklighetsuppfattning, jag kan inte göra annat än att hålla med.

Jag börjar ju fundera hur Guillou tänker egentligen. Handlar det bara om att provocera och därigenom få uppmärksamhet? Suck..

I fredags var jag och kompisarna till Falun. Takida spelade, vi drack cider och frös arslet av oss. Spelningen var okej men ja, kanske inte riktigt min grej. Kul iaf att göra något annat och åka någon annan stans. Kvällen bästa kan ni se på bilden nedan :)

                   image26

Tuesday

"Trosbekännelsen?  Vadå, ska men erkänna när man
har trosor på sig eller gäller det bara när man går utan?"

Seg dag, tisdag, men skönt ändå. Inga föreläsningar idag men ändå en massa pluggande som borde göras. Jag har iaf börjat lite på ett arbete om livsåskådningar.. Alltid något!

Sitter och kikar på Vänner på 5:an nu, undrar om de någonsin jobbar? Vet ju att allihopa har ett arbete men man ser nästan aldrig att de går eller kommer hem från jobbet.. Hade en liknande fundering när jag var i 10-års åldern som handlade om att folk i de flesta filmer aldrig går på toa. Har skådisar inga sådana behov eller? Verkar ju inte troligt... Aja, dessa existensiella frågor..

Nu är det snart dags för Ugly Betty och efter det kommer Desperate Housewifes. Skönt med lite avbrott i vardagen, haha som om jag har gjort mycket vettigt idag ;)

Igår kom mina nya fina kamera ♥

  

Måndag

image19

Då var det måndag igen och dags för en ny vecka bestående av pluggande och åter pluggande. Har en hel del att ta igen nu de här sista veckorna av terminen, men jag ska göra mitt allra bästa (som jag borde ha gjort från början). Jag är nog inte ensam om att skjuta upp saker till sista minuten, det finns ju så mycket annat man borde och vill göra..

Klockan är nu 06.55 och jag har haft ännu en sömnlös natt. Inga nyheter i min värld men jag börjar ju fundera om det är något mer fel än bara stress som gör att jag varken vill eller kan sova?
När jag väl sover så har jag en massa konstiga och ibland väldigt otäcka drömmar. Jag vaknar stup i kvarten och sedan när jag går upp på morgonen så känner jag mig tröttare än vad jag gjorde innan jag gick och la mig.. Någon som har något tips på hur jag ska göra med det här problemet? För det blir ju ett problem till slut hur man än vrider och vänder på det.

Idag ska jag iväg och träffa min lärare i psykologi, har ett arbete kvar att skriva nu och sen är jag klar med den kursen. Känns himla bra att jag iaf har en kurs under full kontroll och att jag vet att jag kommer bli klar med den i god tid. 

Jahapp, då var det bara att hoppa in i duschen. Måste tvätta håret idag igen, fick till någon konstig frisyr igår som såg ut som en blandning mellan ett skatbo och en pudel så det är bara att börja om från början. Jag ska ju helst inte föna håret för mycket och det fick jag ju bevis på igår så att säga..

Hoppas på en bra måndag, både för dig och mig!




Ps. Lite bloopers skadar ju aldrig ;)

image19

Fredag igen..

Jahapp, då var det fredag igen.. Veckorna går så himla fort nu när terminen börjar gå mot sitt slut och "pluggpaniken" börjar krypa på. Typiskt att spara det man ska göra till sista minuten,  jag tycker att man borde lära sig någon gång.. Men men, som man bäddar får man ligga heter det så fint så det är bara att sätta igång.

Igår hade jag föreläsning i geografi.. Lektionen såg ut ungefär så här;
Näringsliv bla bla.. något om primär sektor.. oljeborrning.. och sen var jag borta.
Jag är en dagdrömmare av stora mått och har svårt att hålla koncentrationen ibland (eller ofta). Jag ska inte klaga på läraren, för hon gör sitt jobb, men geografi är inget ämne jag direkt brinner för..
Det är tur att man antecknar för annars skulle jag inte komma ihåg ett skvatt.. och nu kanske ni undrar hur man kan anteckna och dagdrömma samtidigt? Det krävs år av träning men tillslut kommer man på knepen =)

Nu är det bara en föreläsning som står mellan mig och helgledigheten. Idag är det dags för religion och det är inget jag lider av (om man jämför med vissa andra ämnen jag läser) så det ska nog gå bra. Religion i sig låter ju kanske gammalmodigt och tråkigt men läraren i detta ämne gör det både roligt och intressant.

Igår hade det kommit ett kedjebrev till min mailbox. Alltid annars brukar jag göra mig av med dem illa kvick eftersom jag tycker att det är rätt irriterande med folk som skickar sådana, men det här gången var det något som fick mig att kolla vad det handlade om och det ångrar jag nu. I mailet fanns en film som handlade om djurplågeri och det var bland det värsta jag har sett i hela mitt liv, tårarna forsade och jag mådde riktigt illa. 
Jag tänker inte gå in på några detaljer om vad som händer i filmen för jag mår illa bara av att tänka på det, men jag kan iaf berätta att den innehöll scener där djur blir skinnflådda levande för att pälsen inte ska bli förstörd. Dessa pälsar används sedan för att göra jackor, mössor etc.
Ska det få gå till så här? Jag skulle aldrig köpa en päls även om djuren hade blivit "bra behandlade" men det här är ju helt sjukt! Jag hoppas och tror att dessa människor, eller människor som plågar djur över huvud taget får vad de förtjänar i slutändan. Något jag har lärt mig är att man får vad man ger och det gäller alla.

Nu är det iaf dags att börja promenera till skolan. Är lite varmare idag och snön börjar smälta lite smått, men nu har jag ju nya skor så det gör inget om det är snö eller inte för mig =)

Have a nice day!
                                                                                                              image21
 

I love it!

image7image8image9image10image11              image15
Mmm.. vill ha alla paren men det passar inte min plånbok just nu. De vita stövlarna från Bronx är ju så snygga!

Tog mig ändå friheten att beställa två par stövlar. Den första bilden här nedan visar de jag beställde från Ellos, 799 kr (med medlemsrabatt gick de på ca 530 kr), och den andra från Torrid.com, blir lite dyrare med frakten från USA, går totalt på ca 6-700 kr, själva stövlarna kostar 55 dollar. Beställde en del kläder från Ellos också, bilder kommer senare!
image14image15
Tycker faktiskt att man får skämma bort sig själv lite ibland. Det är ju inte så att jag köper skor och kläder var och varannan dag (även om jag skulle vilja..), och nu när det går lite trögt med skolan så kan det funka som motivation om man ger sig själv friheten att köpa det man vill ha istället för det man borde. För mig är det helt okej sålänge alla räkningar och annat nödvändigt ont är betalt.

Gimme, gimme

image2image3  
Åh, kan man bli kär i döda ting? Verkar inte bättre än så.. Vitguldsring med lemonquarts, kan inte bli mycket vackrare...


image4

Detta är en guldinfattad peridot.. Märks kanske att jag är lite svag för gröna nyanser.. Ingen som råkar ha 15 papp över? I så fall får ni gärna spendera dem på ringen och hänget till mig =)

Ögon

image1

Tidsfördriv...

Lördag a la Ida

Uppe med tuppen.. eller snarare före tuppen, gick inte och la mig alls igår rättare sagt..
Så är livet för en levande död ;)
Nej då, har ju mina "egenheter" och en av dem är att hoppa över att sova lite då och då. Knappast nyttigt men å andra sidan får jag aldrig så mycket gjort som jag får på nätterna när jag inte sover..
Vad jag gör? Det vill du inte veta..

Nu blev jag lite konfunderad över all tid som går åt efter att ha pysslat klart med mina morgonbestyr. 
För att beskriva det kort så kan jag sammanfatta det i följande lista;

  • Irrar runt efter kaffekoppen, vart ställde jag den nu igen?
  • Hittar kaffekoppen, ut på balkongen för lite frisk vinter-luft.
  • In i duschen. Tvåla, schamponera, i med balsam, raka under armarna osv..
  • Ut ur duschen. Borsta tänderna, topsa öronen, klippa tånaglar, smörja in kroppen, på med deo och parfym.
  • På med kläder, äta frukost bestående av ett glas tranbärsjuice, det dagliga vitaminpillret och två fullkornsbröd med gurka och ägg. 
  • Föna håret och skicka sms, helst samtidigt...
  • Sminka och kladda, platta håret, fixa frisyr, sms:a igen... och igen..
  • Titta i spegeln för femtioelfte gången, ska jag verkligen ha den här frisyren?
  • Kommer på att jag inte har något planerat för dagen, det är ju lördag och jag är ledig. Varför fixa frisyr över huvud taget? Äh, det får bli en hästsvans a la Baryard.
  • Hm.. nu har jag tappat bort mobilen igen... (hittade den under hårfönen..)

Där har du en morgon hemma hos mig.. Sjutton vad jobb man lägger ner för inget. Sitta här och lukta gott med nytvättade kläder och fin parfym men inte ska någon lukta på mig så varför bry sig?
Jo, jag vet varför.. För att man mår bättre, jag mår bättre om jag fixar till mig lite.
En annan sak som jag mår bra av och får mig att dra på smilbanden kan du se här nedan :)




Välkommen till min nya blogg!

Har dragit mig för att börja blogga men insåg att det är dags att hänga med i svängarna och ansluta mig till "den underbara världen av bloggande" som någon uttryckte det.

För närvarande är det plugga och åter plugga som gäller, gör min näst sista termin på komvux innan det är dags för vidare studier på någon av landets högskolor. Pust, bara att skriva "vidare studier" var jobbigt, ja man kan säga att motivationen för att plugga är ungefär lika med noll just nu men man får hoppas på att denna svacka inte är bestående.

Insåg idag att det är vinter. Har snöat här sedan i förmiddags och det verkar inte vilja sluta. Men det är ca 1 plusgrad nu så snön lägger sig inte, bra eller dåligt, det beror på.. För mig får snön gärna vänta med att lägga sig tills jag har köpt nya skor. Det är inte vidare skönt att gå ute med trasiga skor när det är blött på marken, slutsatsen av det är ju ganska uppenbar.. Klart att jag är ju som de flesta andra tjejer jag känner och har fler par skor än vad som är behövligt, men just nu ska man ju ha vinterstövlar och självklart är de just de som fick för sig att gå sönder.. Aja, inget större problem egentligen, bara en himla bra ursäkt att shoppa lite nytt!

De flesta verkar ha ett tema på sin blogg men jag har alldeles för många tankar och funderingar i huvudet för att begränsa mig. Så med detta sagt så kommer min blogg att handla om mig och mitt liv, mina funderingar, saker som påverkar mig på något sätt och sådant jag tycker är intressant.

Trevlig helg!

                                                                           

RSS 2.0