Om det ändå kunde snöa pengar

Den här dagen började ju bra.

Snön står som lovikavantar i backen. Detta kommer med största sannolikhet orsaka "kaos" i spårvagnstrafiken. Om ett par timmar ska jag ner till stan. Ingen bra kombination.


Betalade räkningar tidigare, den största högen med papper på länge så nu har jag ett överlevnadskapital på 2400 kr. Smaka på den, tvåtusenfyrahundra kronor på trettioen dagar.
Det blir alltså 77 kr om dagen och då har jag inte ens räknat in att jag måste ladda busskortet också vilket brukar landa på runt 600 spänn.

Alltså kan man ju lugn säga att Willys hylla med nudlar kommer bli rensad och jag kommer vara grinig till den 25:e mars.

Den enda fördelen med detta är att jag fyller dagen efter löning nästa gång. Gudarna ska veta att då ger jag blanka f-n i hur mycket kapital jag har, jag ska födelsedagsshoppa brallorna av mig.




Tiden flyger fram

Onsdag redan, vart tog veckan vägen?

Idag var det mest info i skolan, först om internationalisering och studier utomlands och sedan om valwebben som är ett verktyg vi lärarstudenter ska använda för att lägga vår egen studieplan.
Det börjar bli dags nu att välja andraämne och för min egen del lutar det åt svenska eller religion. Svenska tror jag är ett bra val med tanke på arbetsmarknaden för lärare. Religionen är väl mer nöje för mig och något som jag känner intresse för. Det finns ju jobb som religionslärare också så att jag tror valet lutar åt det.

Idag är nog första dagen på länge (känns så iaf) som det varit plusgrader och sol, helt underbart med tanke på hur kallt det har varit den senaste tiden. Kylan här nere är så mycket råare än uppe i norr, inte alls behagligt på nått sätt. Tar hellre 30 minus i Sandviken än 15 minus här kan jag säga.

Apropå Sandviken så blir det nog hemfärd över påsk, var alldeles för länge sedan jag var upp och kramades med mina nära så det ska blir himla mysigt.



Ledig

Ledig på en onsdag, gött!

Har tagit dagen som den kommer idag, tog en sväng på stan och köpte rengöringsgrejs till datorn, så nu är lilla laptopen som ny igen.

Efter det gick jag och mitt sällskap till världskulturhistoriska museet och kikade på några olika utställningar, bl.a en som hetter "Jordlingar" som handlade om människan ur en utomjordlings perspektiv. Ganska intressant när man tänker efter, t.ex. fanns det en del som handlade om att en människa som lever i 90 år sover bort ungefär 30 av dem, och ändå tycker de att de får sova för lite.. Typiskt människofolk ;)

Sedan blev det en sväng upp till Heaven 23 i Gothia towers för en kopp kaffe, det är konstigt att jag blir så höjdrädd när man åker hissen upp (det ligger på 23:e våningen och hissen har glasväggar) men när man väl sitter där uppe i restaurangen så släpper rädslan. Men det är väl kanske för att man har stadig mark (eller ja, golv) under fötterna och inte en livsfarlig hiss som går så fort att det snurrar till i magen.

Ikväll är det lugnt och skönt här hemma. Datorn i knät och OS på tv, livet kunde ha varit sämre.



Just ja, håret gick och blev rött igen (men lite av underhåret är fortfarande blondt). Tröttnade på att bleka, det sliter så fruktansvärt på håret plus att det är roligt med lite förändring. Så blev det med det.

 


Sagoslott

Helgen spenderades i Skövde med hela familjen, det var mysigt att umgås med allihopa och klämma lite på lillskruttan. Nu är hon 6 månader, snacka om att tiden går fort. Tyckte det inte var alls så länge sedan hon kom till världen. 

Full rulle har det varit, papsen hjälpe syrran att bygga om  en garderob så nu har hon en liten walkin-closet med turkos matta på golvet, riktigt snyggt blev det. 

Själv hann jag göra klar väggmålningen i Mys rum, ett riktigt sagoslott blidde det och det passar ju vår lilla prinsessa =)

   

Snön ligger vit

Nej nu får det vara slut med vintern snart. Vill ha vår med massa blommor överallt och kunna hänga undan vinterjackan (för gott höll jag på att skriva nu, men det blir ju svårt med vårt skiftande klimat..).

Imorgon får jag finbesök från norr, då kommer mina kära föräldrar hit och ska kika på nya "lägenheten", om man nu kan kalla ett rum+ bad för lägenhet.. Aja, det kommer nog bli jättefint här hemma tillslut. Huvudsaken är ju att jag får träffa mamsen och papsen, har sett fram emot det länge nu. Efter det så bär det av till Skövde för att träffa syrran och lillskruttan, där ska jag försöka avsluta väggmålningen i Mysans rum som jag borde ha gjort klart för länge sedan.. Jag får väl säga bättre sent än aldrig.

Ikväll är det operation städning som gäller, vart gör man av alla grejer när man har ett rum på 18 kvadrat? 
Får väl gå och fråga snögubben jag träffade på häromdagen.




Trevlig helg gott folk! 

Trötter

Hujedamig vilken seg dag, så trött..
Imorgon är det flytt som gäller och jag har lite kvar att packa innan dess. Ska försöka ta tag i det snarast så man slipper paniken senare.

Annars är det skolan som tar mest tid som vanligt, har varit på några intressanta föreläsninga bl.a. en om specialpedagogik som jag tyckte var bra. I övrigt så börjar det närma sig VFU (praktik) och det ska bli roligt att komma ut och få göra annat än att sitta bänkad hela dagarna.

Packa var det ja..



RSS 2.0