935 lögner

Jag säger då det, man kan ju undra vad som försigår i huvudet på världens makthavare ibland, den här gången är det Bush & co som står för "underhållningen". 

På DNs hemsida kan man ikväll läsa följande: 


"USA:s politiska ledning ljög hämningslöst under upptakten till kriget i Irak. Före invasionen i mars 2003 uttalades 935 lögner om läget i landet, slår en ny studie fast.

President George W Bush och vicepresident Dick Cheney är bland de åtta toppnamn som uppges ha gjort sig skyldiga till upprepade falska påståenden om Iraks innehav av massförstörelsevapen eller om landets band till terrornätverket al-Qaida.

Studien har gjorts av Center for Public Integrity, en Washingtonbaserad organisation som i allmänhetens tjänst bevakar maktpersoner och -institutioner.

Den senaste undersökningen ger anledning att ifrågasätta regeringsföreträdares försäkringar om att de "bara var ovetande offer för dålig underrättelseverksamhet", skriver centret.
Lögnaktiga påståenden gjordes vid minst 532 tillfällen med början efter terrordåden i USA den 11 september 2001, enligt rapporten.

De trappades upp avsevärt i augusti 2002, då kongressen övervägde en krigsresolution, och i början av 2003 när invasionen närmade sig.
Bush själv var mest lögnaktig: 260 gånger påstod han något som inte var sant om Irak.

Utöver Bush och Cheney omfattar studien sex tidigare regeringsföreträdare: utrikesminister Colin Powell, säkerhetsrådgivare Condoleezza Rice, försvarsminister Donald Rumsfeld, vice försvarsminister Paul Wolfowitz och de båda pressekreterarna i Vita huset Ari Fleischer och Scott McClellan."

image108


Kommentarer
Postat av: jess

Haha, då hoppas jag att vi aldrig hamnar på samma fest/krog osv osv.. ;)

2008-01-23 @ 22:18:23
URL: http://metrobloggen.se/jewi
Postat av: klara

haha, vem blir förvånad? :D det kom fram jomla snabbt att det var en lögn att irak hade massförstörelsevapen. fn:s inspektörer sa ju t o m emot om jag inte minns fel. det värsta är att calle bildt varit aktiv i att propagera för irakkriget i europa. där har vi en riktigt ful fisk här hemma.

2008-02-11 @ 23:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0